Tuin en terrasideeën voor kleine ruimtes
Tuin en Terras

Tuin en terrasideeën voor kleine ruimtes

Kleine ruimtes hoeven geen gebrek aan tuinruimte te betekenen. Met een paar eenvoudige tuin- en terrasideeën voor kleine ruimtes, kunt u uw buitenruimte tot leven brengen. Overweeg om bloemen in containers te kweken, zoals plantenbakken of hangende manden. Plantenbakken kunnen karakter toevoegen aan uw buitenruimte en kleur en textuur bieden. Overweeg een set plantenbakken te gebruiken in plaats van afzonderlijke om een ​​samenhangend uiterlijk te creëren. Verticale of torenplanters kunnen ook hoogte toevoegen aan een kleine ruimte.

Om een ​​patioruimte af te bakenen en extra zitplaatsen te bieden, bouwt u er een tuinrand omheen. Dit geeft je niet alleen een tuin op ooghoogte, maar zorgt ook voor extra isolatie voor de wortels van de planten. Klimplanten, zoals clematis, zijn geweldige keuzes voor deze structuren. Je kunt zelfs een leifruitboom laten groeien langs de grens tussen het terras en het huis. De mogelijkheden zijn eindeloos! Met deze eenvoudige tuin- en terrasideeën voor kleine ruimtes kun je genieten van het buitenleven en tegelijkertijd besparen op je energierekening.

Hoewel het misschien onmogelijk lijkt, kan een kleine patio toch dienen als een plek om te genieten van de zon en een koel briesje. Overweeg een vuurplaats te installeren als de ruimte beperkt is, omdat dit het middelpunt van een kleine patio kan zijn. Gebruik felle kleuren om wat plezier in de ruimte te brengen. Kleine patio’s zijn vaak functioneler dan ruime kamers, dus houd zichtlijnen naar de woonruimte vrij. Bovendien kan een kleine patio overdag worden gebruikt als toevluchtsoord of ‘s avonds als ontmoetingsplek.

Het kiezen van een feature wall kan buiten net zo effectief zijn als binnen. Hoewel je geen behang kunt gebruiken, zal een tegel- of canvasmuurschildering charme en licht toevoegen aan je terras. Een opvallende muur over de patio kan de illusie van meer ruimte creëren en de aandacht wegleiden van de kleine patio. Als je ruimte hebt, overweeg dan om een ​​hangmat op te hangen, die perfect is om bij te praten met vrienden. De hangmat kan worden verwijderd wanneer u meer ruimte nodig heeft.

Een andere optie voor het creëren van een kleine buitenruimte is om de hoge struiken en bomen van de buren als achtergrond te gebruiken. Dit geeft je de illusie van een eindeloze tuin of bos in je achtertuin. Een ander geweldig idee is om een ​​vuurplaats in het midden van de kleine ruimte te plaatsen, met stoelen en een tafel in de buurt. Vergeet niet om ook landschapsverlichting te installeren als je van plan bent om buiten te entertainen.

Wanneer je beperkte ruimte hebt, kun je toch een mooie buitenruimte creëren. Probeer plantenbakken of betonnen terrassen op te hangen als plantenbakken. Plantenbakken zijn een geweldige manier om hoogte en schoonheid toe te voegen aan een kleine ruimte. Probeer ook groenten of decoratieve planten in potten te kweken. Je kunt zelfs een kleine tafel in een van deze containers plaatsen. The sky is the limit met creatieve tuin- en terrasideeën voor kleine ruimtes!

Comments Off on Tuin en terrasideeën voor kleine ruimtes