Tuininrichting

Ontwerpideeën voor buitenkeukens om ruimte te besparen en het meeste uit uw leefruimte buiten te halen

Bent u op zoek naar manieren om in de komende maanden meer van uw buitenruimte te genieten? Buitenkeukens zijn een fantastische manier om uw leefruimte binnenshuis uit te breiden en optimaal van de seizoensavonden te genieten. Of uw huis nu een kleine patio, een ongebruikte tuin ruimte of een grote tuin heeft, het gebruik ervan als een buiten onderhoudend gebied is zeker een hit met vrienden en familie te zijn. Buitenkeukens hebben veel voordelen ten opzichte van binnenkeukens. Ze nemen veel minder plaats in, ze zijn gemakkelijker schoon te maken, ze vereisen geen airconditioning of bevochtiging en ze laten u toe het uitzicht buiten te zien terwijl u eet of drinkt. U zult waarschijnlijk ook geld besparen op nutsvoorzieningen omdat de verlichting en ventilatie buiten beter is dan in een afgesloten ruimte. Als u overweegt om thuis een buitenkeuken te plaatsen, zijn hier enkele topideeën om u op weg te helpen.

Voeg een open haard toe

Als je een grote buitenmuur hebt, kun je overwegen een open haard te plaatsen. Het zal een warme sfeer creëren en de ruimte gezelliger maken voor die koude nachten. Je kunt er ook mee koken: veel moderne haarden hebben grills of zijbranders om te koken. U kunt zelfs een pizzaoven toevoegen voor een echte Italiaanse ervaring. U kunt ook overwegen een open haard op hout te installeren. Deze hebben het voordeel dat ze milieuvriendelijker zijn, maar vereisen ook regelmatig onderhoud, zoals het vervangen van het hout of het schoonmaken van de schoorsteen. Open haarden kunnen uitstekende plaatsen zijn om planten te zetten. Ze geven u een groene ruimte in het midden van een stoffige, droge omgeving. Ze kunnen ook helpen de luchtkwaliteit binnenshuis te verbeteren door een deel van de verontreinigende stoffen in de lucht te filteren.

comfortabele stoelen

Als je een kleine patio hebt, overweeg dan om een paar comfortabele stoelen te plaatsen in plaats van een luxe keuken met veel apparatuur te installeren. Een bank, een fauteuil en een salontafel, met een paar potplanten, kunnen een kleine patio omtoveren tot een fantastische buitenhangplek. Heb je een groter terras, dan kun je er een bankstel en misschien een paar stoelen en een tafel neerzetten. Als je een tafel toevoegt, heb je vele opties voor stijlen, maten, vormen en materialen. U kunt kiezen uit hout, beton of stalen tafels, of zelfs een dining hangmat zoals degene die op de foto hieronder.

Een bar toevoegen

Als je gaat voor een moderne look en feel, overweeg dan het toevoegen van een bar aan je buitenkeuken. U kunt vele stijlen en meubelontwerpen op de markt vinden. Als je veel mensen ontvangt, geef je misschien de voorkeur aan een vaste bar, maar voor kleine groepen of intieme bijeenkomsten kan een draagbare bar – zoals een bar kar – beter zijn. Sommige outdoor meubilair bedrijven bieden ook outdoor barkrukken en bar stoelen.

Opbergruimte herschikken

Overweeg om de opslagruimte in uw keuken anders in te delen, zodat u optimaal gebruik kunt maken van wat u hebt. Stop je borden, glazen en bestek bijvoorbeeld in een mand of een pot die je op een tafel kunt zetten of aan een haak kunt hangen. Je kunt ook een hergebruikte houten pallet gebruiken om een unieke en stijlvolle buitentafel te maken. Je kunt ook een plank aan de muur bevestigen om wat extra opbergruimte te creëren en je ruimte zo schoon mogelijk te houden. Als je een kleine patio of een kleine tuin hebt, kun je oude wijn- of drankkratten gebruiken als rekken. Ze zijn gemakkelijk aan te passen en kunnen nuttig zijn in vele situaties. Ze kunnen worden gebruikt om een bar te versieren, plantenbakken te maken of buitenaccessoires zoals boeken, gereedschap of sportuitrusting te bewaren. Dit zijn slechts een paar ideeën om u op weg te helpen met het maken van uw buitenkeuken. Geniet van de komende maanden en maak optimaal gebruik van uw buitenruimte zolang het nog warm is. Zorg goed voor uw tuin en terras, dan kunt u er nog vele jaren van genieten!

Beslis eerst over de bereiding van het eten

Als je genoeg ruimte hebt en je budget het toelaat, kun je meerdere apparaten tegelijk installeren. Als u echter een beperkt budget heeft, wilt u misschien beginnen met de keukenapparatuur die het vaakst wordt gebruikt voor koken en voedselbereiding. Dit zal gebaseerd zijn op de indeling van uw huis, de grootte van uw patio en de hoeveelheid geld die u te besteden heeft. Als u een kleine patio en budget heeft, dan kunt u misschien alleen een BBQ of een kleine grill installeren of een pizza oven die gebruikt kan worden voor het bakken van kleinere items zoals pizza’s of flatbread. Als je een groot terras hebt, dan kun je een ingebouwde BBQ of een buitenkeuken met een ingebouwde oven, koelkast en spoelbak installeren. Buitenkeukens worden meestal geleverd met een grill en een zijbrander voor het koken van water of het bakken van kleine dingen zoals eieren, spek of groenten. Sommige hebben zelfs een ingebouwde rookoven, wat een geweldige optie is als je graag vlees of vis rookt.

Installeer een gasgrill of een buitenoven

Een van de handigste apparaten voor een buitenkeuken is een grill of een BBQ. Ze kunnen worden gebruikt om bijna alles te koken, en ze stellen u in staat om energie te besparen omdat ze niet veel warmte nodig hebben. Als u nog verder wilt gaan, kunt u een buitenoven installeren. Dit is een groot apparaat met een ingebouwde grill en een draaispit. Hiermee kunt u pizza’s bakken, brood bakken, grote broden bakken of zelfs hele kippen en varkens roosteren. U kunt zelfs een rookoven installeren om heerlijk gerookt vlees te maken. Als u een grote buitenruimte hebt, kunt u meerdere apparaten installeren. U kunt kiezen tussen gas- en houtskoolgrills, een houtoven of een grote bakstenen pizzaoven. Als u een steenoven installeert, zorg er dan voor dat u hem op een afstand van uw huis installeert om brandgevaar te voorkomen. Vergeet niet om een degelijke overkapping te maken als u dure apparatuur buiten neerzet.

Addendum: Vergeet niet om ventilatie te installeren

Vergeet ten slotte niet om te ventileren, want grills, rookovens en andere toestellen produceren veel rook. U kunt een schoorsteen installeren of een afzuigkap bouwen waarmee u de rook buiten het huis kunt afvoeren. U kunt ook een wand- of plafondventilator installeren om de rook uit het huis weg te trekken. Met deze ontwerpideeën kunt u de perfecte buitenkeuken voor uw ruimte creëren. Nu hoeft u alleen nog te beslissen welke apparatuur en stijlen u wilt installeren!

Comments Off on Ontwerpideeën voor buitenkeukens om ruimte te besparen en het meeste uit uw leefruimte buiten te halen