Hoe u van uw tuin kunt genieten
Tuinleven

Hoe u van uw tuin kunt genieten

De zomer van 2022 komt eraan, dus waarom zou u niet wat tijd besteden aan het genieten van uw tuin? Avonden in de tuin zijn een bijzondere ervaring, of u nu ‘s ochtends thee drinkt of ‘s zomers ijskoude drankjes drinkt. Zorg voor een vrij pad en verwijder alle takken en vuil voordat u gaat wandelen. Zo struikel je nergens over en kun je in alle rust van je tuin genieten.

Insectenjagen is een leuke activiteit voor zowel kinderen als volwassenen, en je zult veel leren over wat de bewoners van je tuin eten en drinken. Je kunt zelfs een vergrootglas krijgen voor de ultieme insectenjachtervaring! Vergeet niet te kijken onder stenen en in hoeken en gaten, op bloemstengels en ook in de vijvers. Als je eenmaal hebt ontdekt wat er in je tuin leeft, zul je versteld staan ​​van wat je vindt!

In de winter kan tuinieren een uitdaging zijn, maar het is nog steeds leuk. Je kunt zelfs een sneeuwpop maken in je tuin! Het winterblad leeft nog en veel planten smaken beter als ze aan vorst zijn blootgesteld. Voor het leven in de wintertuin kunt u vogelvoeders uitzetten en lokale dieren in het wild naar uw tuin lokken. Dit is vooral leuk als je jonge kinderen hebt die graag je tuin bezoeken. Maar houd er rekening mee dat tuinieren niet stopt in de zomer!

Er zijn veel andere redenen om van uw tuin te genieten, maar een van de belangrijkste redenen om ervan te genieten is voor uw gezondheid. Het is een fantastische manier om je fysieke en mentale welzijn te verbeteren. Naar buiten gaan is een geweldige bron van vitamine D en helpt je je meer gecentreerd te voelen. Tuinieren helpt je ook om je spirituele kant te ontwikkelen door contact te maken met de natuur. U heeft jarenlang plezier van uw tuin. En vergeet niet dat het ook een leuke activiteit is om met het gezin te doen.

Ga in de wintermaanden naar buiten met de kinderen! Maak sneeuwengelen en sneeuwmannen – een klassieke winteractiviteit. Sierplanten zullen ook kleur en textuur toevoegen aan het landschap. Tijdens de wintermaanden plaats je tuinlantaarns op besneeuwde bomen of op borders om donkere winternachten op te fleuren. En als je geen tijd hebt om naar buiten te gaan, kun je ze binnen gebruiken als lichtbron in een serre.

Terwijl je buiten van de tuin geniet, probeer het niet te overdrijven. Overmatige lichamelijke activiteit kan rugpijn en spierspanningen veroorzaken. Zeker als je tijdens de koudere maanden niet hebt gesport. Een zachte, gerichte aanpassing van de wervelkolom kan u helpen van de pijn af te komen, terwijl u ook een gevoel van welzijn krijgt. Een wekelijkse sessie van 15 minuten is essentieel om uw rug op zijn best te houden.

Comments Off on Hoe u van uw tuin kunt genieten