Inspiratie

Wat u moet weten over type 2 diabetes en diëtisten

Als je het woord “diabetes” hoort, denk je waarschijnlijk aan de ziekte die het voor iemand moeilijk maakt om zijn bloedsuiker onder controle te houden. Hoewel dit waar is voor beide soorten diabetes, heeft diabetes type 2 niets te maken met suikers of koolhydraten. Diabetes type 2 is een stofwisselingsziekte waarbij het lichaam problemen heeft om te reageren op het hormoon insuline. Het resultaat is dat je lichaam, in plaats van suikers te gebruiken als energie en ze op te slaan in de spieren en lever voor toekomstig gebruik, begint met het afbreken van vet als alternatieve energiebron. In deze blogbijdrage vertellen we u alles wat u moet weten over diëtisten diabetes type 2, inclusief wie er risico op loopt, hoe u ermee kunt omgaan als u diabetes hebt, en hoe diëtisten u kunnen helpen als u hulp nodig hebt bij het beheren van uw dieet.

Wat is Type 2 Diabetes?

Diabetes type 2 is een stofwisselingsziekte waarbij de alvleesklier weinig of geen insuline produceert (of waarbij de cellen niet reageren op de geproduceerde insuline) en zich te veel glucose in de bloedbaan ophoopt. De belangrijkste taak van insuline is glucose de cellen in te helpen, zodat het kan worden gebruikt voor energie. Wanneer iemand diabetes type 2 heeft, kan zijn lichaam insuline niet meer gebruiken zoals het zou moeten. Dit maakt het moeilijker voor hun lichaam om voedsel om te zetten in energie. In plaats daarvan blijft de glucose in de bloedbaan. Als gevolg daarvan werkt de alvleesklier te hard om deze extra glucose kwijt te raken, wat tot ernstige gezondheidsproblemen kan leiden. Te hoge bloedglucosewaarden kunnen de organen van het lichaam op den duur beschadigen. Ze kunnen hart- en vaatziekten, nieraandoeningen, oogaandoeningen en neuropathie en zenuwbeschadiging veroorzaken. Diabetes type 2 kan worden behandeld door uw dieet te veranderen, regelmatig te bewegen en medicijnen te nemen.

Risicofactoren voor Type 2 Diabetes

Diabetes type 2 is een aandoening waarbij insuline minder effectief wordt bij het beheersen van de bloedglucose. Insuline is een hormoon dat het lichaam helpt glucose (een vorm van suiker) uit het voedsel dat u eet te gebruiken. Wanneer u niet genoeg insuline heeft, of wanneer uw lichaam het niet gebruikt zoals het zou moeten, hoopt de glucose zich op in het bloed in plaats van dat het naar de lichaamscellen gaat. Er zijn verschillende soorten diabetes, waaronder type 1 en type 2. Terwijl type 1 diabetes een auto-immuunziekte is, is type 2 diabetes een stofwisselingsziekte. Mensen met type 2 diabetes produceren genoeg insuline, maar hun lichaam heeft moeite om het te gebruiken. De precieze oorzaak van type 2 diabetes is niet bekend. Wel is bekend dat het risico op het ontwikkelen van de ziekte toeneemt met de leeftijd, overgewicht, een familiegeschiedenis van diabetes en het hebben van een kleurtje.

Omgaan met diabetes type 2

Het beheersen van uw dieet is de eerste stap in het beheersen van uw type 2 diabetes. Een gezond eetplan voor mensen met diabetes type 2 richt zich op het eten van minder calorieën en ervoor te zorgen dat die calorieën uit gezonde bronnen komen. Als persoon met diabetes type 2 moet je minder calorieën binnenkrijgen dan mensen die geen diabetes hebben. Hoeveel minder calorieën hangt af van uw individuele omstandigheden.

Hoe een geregistreerde diëtist kan helpen

Een diëtist kan je helpen bij het kiezen van een gezond voedingsplan dat past bij jouw unieke situatie. Met behulp van de nieuwste onderzoeken en hun jarenlange ervaring kan een diëtist u helpen een dieet samen te stellen dat uw gezondheid ondersteunt en u helpt uw diabetes type 2 onder controle te houden. Een geregistreerde diëtist is iemand die een universitaire graad heeft behaald en geslaagd is voor een nationaal examen om een gekwalificeerde voedingsdeskundige te worden. Je kunt een diëtist bij jou in de buurt vinden op de website van de American Dietetic Association.

Conclusie

Tot slot willen we u eraan herinneren dat een gezonde voeding belangrijk is voor iedereen, maar het is vooral belangrijk als u diabetes type 2 heeft. Het eten van een evenwichtige voeding is essentieel voor een goede werking van uw lichaam, en het zal nog meer essentieel zijn voor mensen met diabetes type 2. Nu dat je alles weet wat je moet weten over type 2 diabetes en diëtisten, ben je klaar om te beginnen met het beheren van je diabetes als een pro! Hoe meer je weet over type 2 diabetes, hoe makkelijker het zal zijn om gezonde keuzes te maken waar je beter van wordt. Bent u ook geïnteresseerd in andere symptomen zoals leververvetting, dan verwijzen wij u graag door.

Comments Off on Wat u moet weten over type 2 diabetes en diëtisten