Ideeën voor tuinontwerp
Tuininrichting

Ideeën voor tuinontwerp

Een van de meest voorkomende ideeën voor tuinontwerp is een tuin in mediterrane stijl. Deze stijl is ideaal als u het gevoel wilt hebben dat u op vakantie bent in de Middellandse Zee. Gebruik felgekleurde tuinmeubelen en felle planten om een ​​mediterrane sfeer te creëren. Grote planten die kleur en geur toevoegen, zijn onder meer olijf-, vijgen- en citrusbomen. Kruiden en ander groen kunnen in containers worden geplaatst en geven een natuurlijke sfeer aan uw tuin.

Als je een romantische sfeer in je tuin probeert te creëren, kies dan voor weelderige planten, natuurlijke verlichting en vrij uitzicht op de natuur. U kunt er ook voor kiezen om een ​​extra muur toe te voegen aan uw tuin om privacy te garanderen. Dit maakt het meer afgelegen en maakt het aangenamer voor u en uw gasten. Er zijn ook veel manieren om verlichting in uw tuin te integreren. Verlichting op laag niveau helpt bij het creëren van sfeer in de tuin, en bolvormige LED-bollampen zullen overdag interessant zijn en ‘s nachts sfeer toevoegen.

Kinderen zullen waarschijnlijk dol zijn op klimmen en spelen op de klimrekken, dus waarom zou u geen boom of twee aan uw tuin toevoegen? Een volwassen boom voegt niet alleen natuurlijke hoogte toe aan uw tuinontwerp, maar ze zullen ook fungeren als filters voor lawaai en vervuiling. Het maakt de lucht ook comfortabeler. Als je kinderen hebt, overweeg dan om stapstenen van keien te installeren waar ze van de ene naar de andere kunnen springen. Je kunt zelfs maanbanken gebruiken die in een levende muur zijn geplaatst, of een grillig gezicht. Je kunt ook een spiegel ophangen om de ruimte groter te laten lijken. Een bamboe overkapping voegt ook een plafond toe en geeft je tuin een intieme sfeer.

Het creëren van een stenen muur in uw tuin is een ander geweldig idee voor een tuinontwerp. Stenen muren zijn gemaakt van stenen of planken van verschillende afmetingen. Ze creëren een gezellig hoekje in je tuin en ze zijn ook een geweldige manier om planten te etaleren. Planten zien er nog dramatischer uit op een stenen muur. Je kunt ze in rijen of tussen de stenen muren plaatsen, afhankelijk van het gewenste effect. Klimplanten en blauwe regen zijn geweldige accessoires.

Er zijn veel publicaties die informatie geven over hoe je een tuin er mooi en uitnodigend uit kunt laten zien. Tijdschriften en boeken zijn twee van de meest populaire manieren om ideeën voor tuinontwerp op te doen. Of je nu op zoek bent naar een klassieke Engelse tuin of een moderne tuin, je vindt zeker een boek dat je zal inspireren. Het is ook een geweldige manier om nieuwe ideeën voor tuinontwerp te verzamelen en je kunt zelfs tuintips uitwisselen.

Water is een ander mooi kenmerk van uw tuin. Of je nu een kleine fontein of een grote watertuit wilt, een waterornament is een elegante manier om je tuin er geweldig uit te laten zien. U kunt ook kiezen voor een natuurlijk zwembad of een vijver voor een milieuvriendelijkere manier om uw tuin te verlichten. Zonne-slingers kunnen ook door de hele tuin worden geplaatst, waardoor ze gemakkelijk te stylen zijn. Je kunt ze losjes door een boomkruin, door een bak of zelfs door balkonleuningen hangen.

Comments Off on Ideeën voor tuinontwerp