Redenen waarom u uw tuin zou moeten aanleggen
Tuin en Terras

De beste terrasbomen voor elk type tuin en buitenruimte

Bomen zijn een geweldige manier om leven en schoonheid te brengen in een tuin of buitenruimte. Of u nu op zoek bent naar schaduw, privacy of een uniek kleurenspel, de juiste terrasboom kan een groot verschil maken. Van kleine bomen die in kleine ruimtes passen tot grotere bomen die veel schaduw kunnen bieden, er is iets voor elk type tuin. Met honderden soorten om uit te kiezen, kan het vinden van de beste terrasboompjes voor uw buitenruimte een ontmoedigende taak zijn. Maar met een paar tips en trucs kunt u de perfecte boom voor uw tuin vinden. Lees verder en ontdek de beste terrasboom voor elk type tuin en buitenruimte.

Introductie

De aantrekkingskracht van bomen in de tuin is al eeuwenlang evident. Bomen zorgen voor schoonheid en schaduw, en creëren de perfecte sfeer om te ontspannen en te entertainen. Maar, met zo veel soorten en variëteiten om uit te kiezen, kan het moeilijk zijn om te beslissen welke bomen te planten. Door de juiste boom voor uw tuin te kiezen, kunt u een prachtig visueel effect creëren dat door bezoekers zal worden gewaardeerd en door u zal worden gewaardeerd. Of u nu visuele hoogte of kleur wilt toevoegen of een gevoel van privacy wilt creëren, het kiezen van de juiste boom is essentieel.

Soorten terrasbomen

Loofbomen – Loofbomen verliezen hun bladeren in de herfst, waardoor ze ideaal zijn voor warme, gematigde klimaten of huisparfums. Dit type boom is perfect om visuele hoogte aan een ruimte toe te voegen. Voorbeelden zijn eiken en berken. Groenblijvende bomen – Zoals hun naam al aangeeft, behouden groenblijvende bomen het hele jaar door hun bladeren. Ze zijn perfect voor koelere klimaten en kunnen een gevoel van privacy geven. Voorbeelden hiervan zijn sparren en sparren. Schaduwbomen – Schaduwbomen worden vooral gebruikt om direct zonlicht tegen te houden. Ze zijn perfect voor zwaar beschaduwde gebieden, waar ze licht doorlaten. Voorbeelden hiervan zijn esdoorns en ceders.

Beste terrasbomen voor kleine ruimtes

Voor kleinere tuinen zult u een kleinere boom willen kiezen die niet veel ruimte inneemt. Voor veel soorten zijn er dwergvariëteiten beschikbaar, maar er zijn ook enkele geweldige kleine bomen voor kleinere tuinen. Japanse esdoorn – Japanse esdoornsoorten behoren tot de beste kleine bomen voor terrassen. Ze zijn gemakkelijk te kweken en verkrijgbaar in veel verschillende soorten, waaronder rood- en zilverbladige, die beide kleur geven aan een tuin. Honeylocust – Dit is een van de beste kleine bomen voor terrassen, omdat hij weinig onderhoud vergt. Hij geeft een geweldige textuur aan elke ruimte en is verkrijgbaar in een groot aantal variëteiten. Gewone es – De gewone es is een andere uitstekende kleine boom voor kleinere tuinen. Hij is verkrijgbaar in verschillende kleuren en kan relatief groot worden, waardoor hij een goede keuze is voor grotere ruimtes.

Beste terrasbomen voor schaduw

Afhankelijk van de hoeveelheid schaduw in uw tuin, zult u een boom willen kiezen die goed gedijt bij weinig licht. Hoewel veel bomen in de schaduw kunnen groeien, zijn er enkele die bijzonder goed gedijen bij weinig licht. Chinese pistache – Chinese pistache is een goede keuze voor een schaduwrijke patio. Hij gedijt goed in gedeeltelijke schaduw en is een langzaam groeiende soort, waardoor hij een duurzame aanwinst is voor elke ruimte. Haagbeuk – Een andere goede keuze voor schaduwrijke patio’s. Haagbeuken zijn gemakkelijk te kweken en verkrijgbaar in een grote verscheidenheid aan kleuren. Katsuraboom – De Japanse katsuraboom is een andere geweldige keuze voor schaduwrijke terrassen. Hij komt in verschillende kleuren en is gemakkelijk te onderhouden, waardoor hij een goede keuze is voor kleinere tuinen.

Beste patio bomen voor privacy

Als u op zoek bent naar een manier om privacy in uw tuin te creëren, is het kiezen van een boom die hoog en breed wordt een geweldige manier om te gaan. Terwijl u een verscheidenheid aan bomen kunt planten om hoog te groeien, groeien sommige bijzonder breed, waardoor ze een geweldige keuze zijn als u privacy wilt maximaliseren. Japanse pagode – De Japanse pagode is een goede keuze als u uw privacy in een kleine ruimte wilt maximaliseren. Hij wordt vrij hoog, maar spreidt zich ook breed uit, waardoor hij een uitstekende barrière vormt. Chinese jeneverbes – Dit is een andere geweldige soort als je privacy wilt maximaliseren. Hij wordt relatief breed, waardoor hij zeer geschikt is om het uitzicht te blokkeren. Western Red Cedar – De Western Red Cedar wordt veel gebruikt voor privacytoepassingen en is een uitstekende keuze voor terrassen. Hij wordt vrij hoog, waardoor hij ideaal is voor grotere tuinen, en wordt zeer breed, waardoor hij een geweldige barrière vormt.

Beste patio bomen voor kleur

Als u een terrasboom wilt die kleur en levendigheid in uw ruimte brengt, zijn er genoeg soorten die dat kunnen. De meeste bomen die kleur brengen doen dat in het voorjaar, en staan bekend als “voorjaarsbloeiers”. Japanse bloeiende kweepeer – De Japanse bloeiende kweepeer is een van de beste terrasbomen voor kleur. Hij bloeit in het voorjaar en komt in verschillende kleuren, waaronder rood, roze en wit. Japanse bloedgloed – Een andere uitstekende keuze voor kleur, de Japanse bloedgloed bloeit in het voorjaar en brengt helderrode bloemen in uw ruimte. Chinese franjeboom – De Chinese franjeboom is een unieke soort die in het voorjaar levendige roze bloemen geeft. Hij is gemakkelijk te kweken en is geschikt voor kleinere tuinen. Chinese geleerde boom – De Chinese geleerde boom is een andere uitstekende keuze voor kleur. Hij produceert levendige roze bloemen in het voorjaar en is een geweldige boom voor grotere tuinen.

Beste onderhoudsarme terrasbomen

Als u op zoek bent naar een terrasboom die niet veel onderhoud vergt, zijn er enkele soorten die daarbij passen. Hoewel de meeste bomen enig onderhoud vergen, zijn er enkele die bijzonder onderhoudsarm zijn. Chinese franjeboom – De Chinese franjeboom is een onderhoudsarme soort die weinig onderhoud vergt als hij eenmaal gevestigd is. Hij is ideaal voor kleinere tuinen en kan relatief goed tegen droogte. Haagbeuk – Een veel gebruikte soort in de tuinarchitectuur, de Haagbeuk is een onderhoudsarme boom die zeer weinig zorg nodig heeft. Het is een goede keuze voor terrassen die uit de weg liggen. Japanse bloeiende kweepeer – Een andere uitstekende onderhoudsarme optie, de Japanse bloeiende kweepeer vereist zeer weinig zorg. Hij bloeit in het voorjaar en is een goede keuze voor kleinere tuinen.

Conclusie

Hoewel er veel geweldige terrasbomen zijn om uit te kiezen, zijn sommige beter voor bepaalde toepassingen dan andere. De beste manier om te beslissen welke soort te planten is te bedenken wat u van uw boom verlangt, en dan te kiezen uit de bovenstaande lijst. Door deze tips te volgen, zult u de beste terrasboom voor uw ruimte kunnen vinden. Ze zullen schoonheid en kleur in uw tuin brengen en een prachtig visueel effect creëren dat door bezoekers gewaardeerd en door u geliefd zal worden.

Comments Off on De beste terrasbomen voor elk type tuin en buitenruimte