Creatief recyclen voor de tuin

In het licht van recyclen is goed voor de natuur, delen we in dit artikel wat leuke ideetje voor in de tuin. Recyclen is behalve duurzaam ook goedkoop, dus tevens goed voor uw portemonnee. Creatief bezig zijn is daarnaast ook een leuke bezigheid.

budget12Oude schoenen

Hebben uw oude, afgetrapte schoenen geen functie meer? In plaats van ze bij het vuilnis te zetten kunt u ze ook als gezellige plantenbakjes gebruiken in de tuin. Bewerk ze desgewenst met wat verf en glitters, stop ze vol aarde, plant het plantje er in en klaar is uw bijzondere creatie.

Panty met ladder

Veel vrouwen herkennen het wel: panty’s waar ladders en/of gaten in komen. Ze zijn onbruikbaar geworden voor onder een jurk of rok. In de tuin kunt u stukjes panty gebruiken om die klimplanten goed vast te maken aan waar ze tegenaan groeien.

juli, 10 003-001Blikvangers

Blikjes waar bijvoorbeeld groenten in hebben gezeten, kunt u in vrolijke kleuren verven en als een leuke windvanger ophangen in de tuin. Tussen al dat groen vallen dit soort elementen op en geven een zomers gevoel.

Creatief aan de slag

Laat u inspireren door deze ideeën en ga creatief aan de slag in uw tuin. In de winter kunt u spullen verzamelen om in de lente uw tuin om te toveren tot een gezellige plek om in te zijn.

 

About the author

More posts by